- تاریخ انتشار : شنبه 18 تیر 1401 - 21:23
- کد خبر : 510 چاپ خبر
نشست مشترک مسئولین دانشگاه علم و فناوری مازندران و مدیران منطقه اقتصادی بندر امیر اباد
توسعه همکاریهای دوجانبه دانشگاه علم و فناوری مازندران و منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد
در این نشست دکتر ربانی، سرپرست دانشگاه علم و فناوری مازندران با اشاره به اینکه علیرغم سابقه ٢٧ ساله دانشگاه، تأثیر آن در پیشرفت شهر و منطقه اندک ارزیابی میشود بیان کرد که از مهمترین عوامل این شاخصه منفی، عدم تعامل صنعت و دانشگاه است. ایشان با بیان اینکه توقع ما از صنعت این است که با مجموعه دانشگاه ارتباط بیشتری برقرار کند ادامه داد: توقع ما این است که در پروژههایی که در صنعت وجود دارد اولویت به دانشگاه داده شود.
ایشان در ادامه به همراهی متقابل صنایع و دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ادامه حیات دانشگاهها بویژه دانشگاههای فنی و مهندسی، بدون کمک صنایع غیر ممکن خواهد بود و انتظار داریم که مجموعه بندرامیرآباد در تجهیز آزمایشگاهها به کمک ما بیاید تا فضای آموزشی خود را بهبود ببخشیم.
دکتر ربانی در خاتمه با اشاره به ضرورت مساعدت بندر امیرآباد در راه اندازی دانشکده علوم و فنون دریایی در دانشگاه علم و فناوری مازندران، این اقدام را زمینه ای برای تحول در حوزه علوم دریایی در منطقه، نقش آفرینی اساسی دانشگاه در توسعه صنایع کشور و تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد مورد نیاز صنعت دانست و افزود: باید ارتباط بین دانشگاه و صنعت را متحول کنیم و با همراهی متقابل این شهر و منطقه را به سوی پیشرفت و ارتقا سوق دهیم.
همچنین مشاور ریاست دانشگاه نیز با اشاره به برنامههای دکتر ربانی در بدو ورودشان به دانشگاه، به جذب اعتبار ۱۰ میلیاردی جهت احداث دانشکده نفت اشاره کرد و افزود: از جمله کارهای مهم دیگری که قطعا در تعاملات با بندر امیرآباد، آینده روشنی را ترسیم میکند و در دست پیگیری است؛ طرح احداث پایانههای صادراتی تجهیزات نفت، گاز و انرژی است تا این منطقه را به قطب تجهیزات نفتی منطقه خاورمیانه تبدیل کند.
آقای باقری افزود: با افزایش چنین طرحهای مهمی که بین دانشگاه و صنایع شکل می گیرد، میتوان تغییرات و تحولات عمدهای در این منطقه ایجاد کرد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه نیز با اشاره به سند آمایشی که در استانداری تدوین شده و نقش و ماموریت دانشگاه در شرق استان را مشخص کرده است، اشاره کرد و افزود: ما در راستای این سند میتوانیم با صنایع استان به خصوص بندر امیرآباد همکاری زیادی داشته باشیم.
ایشان ضمن اشاره به چالشهایی که در سند وجود داشته و اهدافی که برای توسعه شرق استان ترسیم شده اشاره کرد و ادامه داد: دانشگاه علم و فناوری مازندران با دارا بودن 12 آزمایشگاه مجهز میتواند نیازمندیهای بندر امیرآباد را با توجه به تفاهمنامههای موجود با آزمایشگاههای مرکزی در سطح کشور تأمین کند.
دکتر سرمستی امامی با اشاره به طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه در قالب دورههای 6 ماهه صنعتی، جهت استقرار در آن صنعت بجهت بررسی و ارائه راهکار بمنظور حل چالشهای آن خاطر نشان کرد: اعضای هیات علمی میتوانند با بررسی و پژوهش در ابن حوزهها، ضمن ثبت ارائه راهکار علمی و کسب منفعت توسط صنایع منطقه به ثبت آن در قالب مقالات علمی نیز بپردازند.
ایشان در خاتمه یادآور شد که طرح دیگری برای دانشجویان تحت عنوان «کوآپ» در نظر گرفته شده که میتوانند در حین تحصیل با حضور در صنعت ضمن آموزشهای لازم، فرصت اشتغال در آن حوزهها را پیدا کنند.
مدیرعامل بندر امیرآباد نیز در ابتدای سخنانش به نقد نگاه حاکم در جامعه به فلسفه وجودی این بندر پرداخت و گفت: نگاهی که نسبت به بندر امیرآباد وجود دارد این است که تنها بتوانیم تعدادی از افراد این منطقه را در آن استخدام کنیم تا شاخصهی اشتغال منطقه را رشد دهیم؛ در صورتی که پتانسیل و ظرفیتهایی در دریا و همچنین بنادر دریایی وجود دارد که میتوان منطقه و حتی کشور را تحت تأتیر قرار داد.
دکتر سعیدی پور افزود: 1200 صنعت دریایی وجود دارد که در کشور تنها به اندازه انگشتان دست از آن استفاده میشود. در رابطه دانشگاه و صنعت نیز این نکته وجود دارد که ما دانشجویانی را میپرورانیم که برای صنعت مفید نیستند یا اگر مفید هم باشند شاید فرصتی بوجود نیاید تا وارد آن صنعت شوند، چون مکانیزم تربیت دانشجو و جذب درست نیست.
وی ادامه داد: در کشور 11 بندر عمده تجاری وجود دارد که 8 بندر آن در جنوب و 3 بندر آن در شمال قرار دارد. ما در جنوب کشور 3900 کیلومتر و در شمال کشور 2000 کیلومتر مرز دریایی داریم. در این عرصه 7 استان از جمله مازندران درگیر مرز دریایی هستند. مازندران تنها استانی است که 2 اداره کل دریانوردی دارد که این افتخار بسیار بزرگی است اما متأسفانه از آن در حد کلیشه استفاده میشود.
وی همچنین عنوان کرد متأسفانه ما از فقیرترین کشورها در مورد مراکز آموزشی دریایی هستیم. با این مقدار از مرز دریایی ما میبایست چندین دانشگاه میداشتیم تا در این زمینه کار کنند. وی ادامه داد: ما معتقدیم که هرچه دانشگاه بیشتر با صنعت همراه شود، مطمئنا اشاعه فرهنگ دریایی-بندری بیشتر خواهد شد. ما به دنبال این هستیم که با کمک دانشگاه، دانشکده علوم و فنون دریایی ایجاد کنیم، چیزی که واقعا در کشور وجود ندارد و به لطف خدا و با تعامل با یکدیگر، به این هدف در آیندهی بسیار نزدیک، خواهیم رسید.
گفتنی است که کلنگ بندر امیرآباد در سال ۱۳۷۵ در مساحتی حدود ۱۰۶۰ هکتار به زمین خورد که از این منظر ، بزرگترین بندر شمال کشور و سومین در کشور از نظر مساحت و عملیات است. این پایانه، ۵.۷ میلیون تن ظرفیت اسمی و ۱۰ میلیون تن ظرفیت عملیاتی دارد. این بندر دارای ۱۵ پست اسکله است و قابلیت پهلوگیری کشتیهایی با ظرفیت ۶۵۰۰ تن با عمق ۶.۵ متر را دارد.
این پایانه بینالمللی که از نسل سوم بنادر کشور است، در رتبه دوم تامین کالاهای اساسی قرار دارد که تنها پایانهی شمالی متصل به خطوط ریلی است و دارای ۱۰۰ هکتار انبار روباز، ۷.۲ هکتار انبار سرپوشیده، ۳۱۴ هزار تن ظرفیت نگهداری لحظهای و ۴۵۰۰ تن ظرفیت سردخانهای است
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0